Geniet verantwoord

Overal waar ‘te veel’ voor staat is niet goed. Dat geldt uiteraard ook voor alcoholconsumptie. Verantwoord omgaan met alcohol past bij een gezonde levensstijl. En dat past ook bij Parbo Bier. Maar laat er geen misverstand over bestaan: alcoholmisbruik hoort niet bij Parbo Bier. Voor wie van alcoholhoudende drank wil genieten, zijn er heldere richtlijnen opgesteld om een verantwoorde maat aan te geven.

Het genieten van alcoholhoudende drank is vooral een eigen verantwoordelijkheid van jou, de consument. Maar daarbij is ook goede voorlichting door producenten, horeca, retail en overheid belangrijk. We zijn ervan overtuigd dat we aan alcohol gerelateerde kwesties samen beter kunnen aanpakken. In ons alcoholbeleid zetten we onze betrokkenheid uiteen om relevant wetenschappelijk onderzoek te steunen en met andere betrokken partijen samen te werken.

 

Met Parbo Bier zien we ons als onderdeel van de oplossing in plaats van het probleem. Daarom propageren wij al sinds lange tijd matige alcoholconsumptie, want misbruik hoort niet bij Parbo Bier. We maken dit product zodat volwassen consumenten ervan kunnen genieten. Alcoholmisbruik is iets dat niemand wilt. Wij ook niet. We zijn sinds mei 2015 betrokken bij de oprichting van STIVASUR, een brancheorganisatie die zich sterk maakt voor verantwoorde alcoholconsumptie.

Ga ook eens naar de website www.stivasur.com. Ook middels eigen acties investeren wij in de bevordering van verantwoord alcoholgebruik. Dit niet met het doel om overmatig drinkgedrag te stimuleren, maar om merkvoorkeur positief te beïnvloeden, want het is natuurlijk prima om een liefhebber van Parbo Bier te zijn.

Samenvattend hebben we een eigen alcoholbeleid voor Parbo Bier ontwikkeld. Het bestaat uit acht principes die tot doel hebben om de verantwoorde consumptie van Parbo Bier-drinkers te promoten. De acht principes op een rij:

 • Verantwoorde bierconsumptie gaat voor de meeste volwassenen die ervoor kiezen om te drinken hand in hand met een evenwichtige en positieve levensstijl.
 • Elk geïnformeerd individu is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen gedrag.
 • We engageren ons om de kennis van verantwoorde consumptie te vergroten.
 • We eisen verantwoord gedrag van alle Surinaamse Brouwerij N.V.-medewerkers.
 • We zorgen ervoor dat onze commerciële activiteiten aan de wettelijke vereisten voldoen en dat onverantwoord drinkgedrag niet wordt aangemoedigd.
 • We willen helpen om misbruik te voorkomen door dialoog en actie.
 • De implementatie van het alcoholbeleid van Surinaamse Brouwerij N.V. is verplicht voor alle activiteiten van Parbo Bier.
 • We brengen verslag uit over al onze activiteiten met betrekking tot het alcoholbeleid van Surinaamse Brouwerij N.V.

Indien je een specifieke vraag hebt waarvan je het antwoord niet op de site kunt vinden, kun je contact opnemen met ons.

Ons tijdelijk kantoor adres is Ringweg Zuid, Paramaribo #241

Surinaamse Brouwerij N.V.
Brouwerijweg #1
Paramaribo – Suriname
Telefoon: +597 402255
Fax: +597 404093

Radler Nationale PromotieDOE MEE aan de RADLER NATIONALE PROMOTIE en WIN LEUKE PRIJZEN van 27 augustus t/m 27 september 2020

KOOP DE RADLER 50CL blik – DE GROTE RADLER BLIK met het rode Lipje.
ONDER HET LIPJE ZIT EEN CODE.

VUL DE CODE ONDER DE RODE RADLER CLIP GRATIS IN OP DE PARBO WEBSITE OF SMS NAAR 2437($0.10ct) EN
WIN WEKELIJKS PRACHTIGE PRIJZEN.
Let wel!
ELKE CODE DOET EEN KEER MEE

De trekkingen zullen zijn op de volgende data:

 1. Woensdag 2 september 2020
 2. Woensdag 9 september 2020
 3. Woensdag 16 september 2020
 4. Maandag 28 september 2020

De actievoorwaarden voor deze promotie zijn als volgt:

 • Onder elke rode can lipje van de Parbo Radler 50CL cans (Limoen 2.0%) die wordt gekocht in de actieperiode staat een unieke code
 • Er zullen in totaal 400.000 codes zijn
 • Om deel te nemen aan de loterij moet de code per sms verstuurd worden naar het nummer 2347. De prijs per sms is USS 0.10
 • Bij het ontvangen van het bevestigingsbericht per sms of via de website doet men mee aan de loterij
 • De winnende lotnummers zullen na de trekking via sms of telefonisch en ook via de media worden bekendgemaakt
 • Deelnemers moeten minimaal 18 jaar oud zijn om te mogen participeren
 • Deelname aan deze actie geschiedt vrijwillig met acceptatie van deze actievoorwaarden
 • De trekkingen vinden plaats bij het Landsbedrijf De Nationale Loterij Suriname onder toezicht van het Landsbedrijf Nationale Loterij en het KPS

Let wel: 18+

Welkom bij PARBO BIER

Om de website te bezoeken, moet u 18 jaar of ouder zijn.