Geniet verantwoord

Overal waar ‘te veel’ voor staat is niet goed. Dat geldt uiteraard ook voor alcoholconsumptie. Verantwoord omgaan met alcohol past bij een gezonde levensstijl. En dat past ook bij Parbo Bier. Maar laat er geen misverstand over bestaan: alcoholmisbruik hoort niet bij Parbo Bier. Voor wie van alcoholhoudende drank wil genieten, zijn er heldere richtlijnen opgesteld om een verantwoorde maat aan te geven.

Het genieten van alcoholhoudende drank is vooral een eigen verantwoordelijkheid van jou, de consument. Maar daarbij is ook goede voorlichting door producenten, horeca, retail en overheid belangrijk. We zijn ervan overtuigd dat we aan alcohol gerelateerde kwesties samen beter kunnen aanpakken. In ons alcoholbeleid zetten we onze betrokkenheid uiteen om relevant wetenschappelijk onderzoek te steunen en met andere betrokken partijen samen te werken.

 

Met Parbo Bier zien we ons als onderdeel van de oplossing in plaats van het probleem. Daarom propageren wij al sinds lange tijd matige alcoholconsumptie, want misbruik hoort niet bij Parbo Bier. We maken dit product zodat volwassen consumenten ervan kunnen genieten. Alcoholmisbruik is iets dat niemand wilt. Wij ook niet. We zijn sinds mei 2015 betrokken bij de oprichting van STIVASUR, een brancheorganisatie die zich sterk maakt voor verantwoorde alcoholconsumptie.

Ga ook eens naar de website www.stivasur.com. Ook middels eigen acties investeren wij in de bevordering van verantwoord alcoholgebruik. Dit niet met het doel om overmatig drinkgedrag te stimuleren, maar om merkvoorkeur positief te beïnvloeden, want het is natuurlijk prima om een liefhebber van Parbo Bier te zijn.

Samenvattend hebben we een eigen alcoholbeleid voor Parbo Bier ontwikkeld. Het bestaat uit acht principes die tot doel hebben om de verantwoorde consumptie van Parbo Bier-drinkers te promoten. De acht principes op een rij:

  • Verantwoorde bierconsumptie gaat voor de meeste volwassenen die ervoor kiezen om te drinken hand in hand met een evenwichtige en positieve levensstijl.
  • Elk geïnformeerd individu is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen gedrag.
  • We engageren ons om de kennis van verantwoorde consumptie te vergroten.
  • We eisen verantwoord gedrag van alle Surinaamse Brouwerij N.V.-medewerkers.
  • We zorgen ervoor dat onze commerciële activiteiten aan de wettelijke vereisten voldoen en dat onverantwoord drinkgedrag niet wordt aangemoedigd.
  • We willen helpen om misbruik te voorkomen door dialoog en actie.
  • De implementatie van het alcoholbeleid van Surinaamse Brouwerij N.V. is verplicht voor alle activiteiten van Parbo Bier.
  • We brengen verslag uit over al onze activiteiten met betrekking tot het alcoholbeleid van Surinaamse Brouwerij N.V.

Indien je een specifieke vraag hebt waarvan je het antwoord niet op de site kunt vinden, kun je contact opnemen met ons.

Ons tijdelijk kantoor adres is Ringweg Zuid, Paramaribo #241

Surinaamse Brouwerij N.V.
Brouwerijweg #1
Paramaribo – Suriname
Telefoon: +597 402255
Fax: +597 404093

FRISTERI NANGA PARBO BIRIParbo viert de hele maand oktober haar 65e verjaardag samen met jou.

Welkom bij PARBO BIER

Om de website te bezoeken, moet u 18 jaar of ouder zijn.