Over ons

PARBO bier is binnen en buiten Suriname een begrip. Na een dag hard werken, op een terrasje bij een gezellige ontmoeting met vrienden, naast een bord goed eten: een lekkere PARBO hoort er bij.

PARBO bier wordt gebrouwen door Surinaamse Brouwerij N.V. De wortels van Surinaamse Brouwerij N.V. liggen in de Nederlandse provincie Zeeland waar de broers Piet en Arthur Dumoleyn rond 1950 besloten tot voortzetting van hun brouwerijbedrijf in Suriname. PARBO Bier wordt gebrouwen door Surinaamse Brouwerij N.V.

Surinaamse brouwerij N.V.

PARBO bier is binnen en buiten Suriname een begrip. Na een dag hard werken, op een terrasje bij een gezellige ontmoeting met vrienden, naast een bord goed eten: een lekkere PARBO hoort erbij.

PARBO bier wordt gebrouwen door Surinaamse Brouwerij N.V. De wortels van Surinaamse Brouwerij N.V. liggen in de Nederlandse provincie Zeeland waar de broers Piet en Arthur Dumoleyn rond 1950 besloten tot voortzetting van hun brouwerijbedrijf in Suriname. PARBO Bier wordt gebrouwen door Surinaamse Brouwerij N.V. in Suriname, destijds een Nederlands rijksdeel, dat toen geen eigen brouwerij had.

In oktober 1955 werd de brouwerij officieel geopend door Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard, Prins der Nederlanden. Eind december 1955 produceerde het bedrijf het eerste PARBO Bier en was de totstandkoming van de eerste en nog altijd enige brouwerij in Suriname een feit. Aandeelhouder van het eerste uur was Amstel Brouwerij N.V., die in 1968 werd overgenomen door Heineken N.V.

Het Surinaamse bier is van uitmuntende kwaliteit getuige de toekenning van de Prix d’Excellence in 1958 tijdens het mondiale bierconcours in het Belgische Gent.
Kwaliteit heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in het ondernemingsbeleid, en speelt dat nog steeds. Zo behoorde Surinaamse Brouwerij N.V. tot de eerste brouwerijen van Zuid- en Noord-Amerika die zowel de ISO- als de HACCP-certificering behaalde.

Vandaag de dag stelt Surinaamse Brouwerij N.V. zich tot doel bier te produceren en te verkopen dat voldoet aan internationale normen. Het beleid is gericht op de realisatie van winstgevende en duurzame groei teneinde de positie van de onderneming te versterken. Daarbij streeft Surinaamse Brouwerij N.V. naar een optimaal rendement voor de aandeelhouders, continue klanttevredenheid, een optimaal welzijn van de werknemers, een verantwoorde maatschappelijke bedrijfsvoering en betrokkenheid.

Surinaamse Brouwerij N.V. brouwt, produceert, verkoopt en distribueert PARBO Pilsener, PARBO Chiller, PARBO Radler en produceert PARBO Sodawater voor de Surinaamse markt. Daarnaast exporteert Surinaamse Brouwerij N.V. PARBO Bier naar een aantal geselecteerde landen, waaronder Nederland, Guyana, Frans-Guyana, Guadeloupe en Aruba. Surinaamse Brouwerij N.V. importeert en distribueert Heineken bier, Vitamalt en Desperados in Suriname.

Jaarverslagen

Hieronder zie je een overzicht van onze jaarverslagen in pdf-formaat.
Klik op de desbetreffende link om deze te kunnen downloaden:

Jaarverslag 2019

Jaarverslag 2018

Jaarverslag 2017

Jaarverslag 2019

Jaarverslag 2018

Jaarverslag 2017

Jaarverslag 2015

Jaarverslag 2014

Jaarverslag 2016