Historie

PARBO bier is binnen en buiten Suriname een begrip. Na een dag hard werken, op een terrasje bij een gezellige ontmoeting met vrienden, naast een bord goed eten: een lekkere PARBO hoort er bij. PARBO bier wordt gebrouwen door Surinaamse Brouwerij N.V.. De wortels van Surinaamse Brouwerij N.V. liggen in de Nederlandse provincie Zeeland waar de broers Piet en Arthur Dumoleyn rond 1950 besloten tot voortzetting van hun brouwerijbedrijf in Suriname. PARBO Bier wordt gebrouwen door Surinaamse Brouwerij N.V..

Suriname, destijds een Nederlands rijksdeel, had toen geen eigen brouwerij. In oktober 1955 werd de brouwerij officieel geopend door Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard, Prins der Nederlanden. Eind december 1955 produceerde het bedrijf het eerste PARBO Bier en was de totstandkoming van de eerste en nog altijd enige brouwerij in Suriname een feit.

 

Aandeelhouder van het eerste uur was Amstel Brouwerij N.V., die in 1968 werd overgenomen door Heineken N.V.. Het Surinaamse bier is van uitmuntende kwaliteit getuige de toekenning van de ‘Prix d’Excellence’ in 1958 tijdens het mondiale bierconcours in het Belgische Gent.

 

Kwaliteit heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in het ondernemingsbeleid, en speelt dat nog steeds. Zo behoorde Surinaamse Brouwerij N.V. tot de eerste brouwerijen van Zuid-en Noord-Amerika die zowel de ISO-als de HACCP-certificering behaalde. Vandaag de dag stelt Surinaamse Brouwerij N.V. zich tot doel bier te produceren en te verkopen dat voldoet aan internationale normen. Het beleid is gericht op de realisatie van winstgevende en duurzame groei teneinde de positie van de onderneming te versterken. Daarbij streeft Surinaamse Brouwerij N.V. naar een optimaal rendement voor de aandeelhouders, continue klanttevredenheid, een optimaal

welzijn van de werknemers, een verantwoorde maatschappelijke bedrijfsvoering en betrokkenheid. Surinaamse Brouwerij N.V.  brouwt, produceert en verkoopt en distribueert PARBO Pilsner, PARBO Chiller en PARBO Radler voor de Surinaamse markt. Daarnaast exporteert Surinaamse Brouwerij N.V.  PARBO Bier naar een aantal geselecteerde landen waaronder Nederland, Guyana, Frans-Guyana, Guadeloupe en Aruba als eiland. Surinaamse Brouwerij N.V.  importeert en distribueert Heineken bier, Vitamalt en Desperado in Suriname.

Indien je een specifieke vraag hebt waarvan je het antwoord niet op de site kunt vinden, kun je contact opnemen met ons.

Ons tijdelijk kantoor adres is Ringweg Zuid, Paramaribo #241

Surinaamse Brouwerij N.V.
Brouwerijweg #1
Paramaribo – Suriname
Telefoon: +597 402255
Fax: +597 404093

FRISTERI NANGA PARBO BIRIParbo viert de hele maand oktober haar 65e verjaardag samen met jou.

Welkom bij PARBO BIER

Om de website te bezoeken, moet u 18 jaar of ouder zijn.