Onze Bieren

PARBO Bier is een 100% natuurlijk product en bestaat uit water, rijst, mout en hop. Suriname beschikt over water van uitstekende kwaliteit en smaak, dat is belangrijk want water is een hoofdbestanddeel van bier. PARBO bier bevat nog een ingrediënt van eigen bodem en dat is rijst uit het district Nickerie. De twee andere grondstoffen van bier groeien niet in de tropen. Hop en mout komen uit de Verenigde Staten en Europa en worden gekocht bij leveranciers die voldoen aan erkende internationale kwaliteitseisen.

Surinaamse Brouwerij N.V. investeert maximaal in productiefaciliteiten, nieuwe systemen en bovenal in haar medewerkers. De strengste internationale standaarden op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteitsmanagement worden continu nageleefd.

 

Surinaamse Brouwerij N.V.  beschikt over een modern en geautomatiseerd brouwhuis. Hierdoor is het brouwproces vrijwel geheel afgesloten met minimaal contact tussen mens en grondstoffen en wordt elk brouwsel op eenzelfde wijze bereid. De bereiding van PARBO bier duurt in totaal 15 dagen.

 

Het brouwen start met het zuiveren en malen van mout en rijst, waarna het met water wordt gemengd. Dit zogeheten mout- en rijstbeslag wordt in een ketel aan de kook gebracht en dit gekookte deel met toevoeging van hop, noemen we wort. Hop draagt bij aan de bitterheid, aroma, schuim en houdbaarheid van bier.

 

Hierna begint in ultramoderne tanks de vergisting, maar niet voordat nog één belangrijk element is toegevoegd, namelijk gist. Na de vergisting is er onder meer alcohol ontstaan en is er sprake van jongbier. Het lageren van bier kan nu beginnen.

Zodra het jongbier is gelagerd bij een temperatuur van -1 graden en het ongeveer 4 dagen is blijven rusten, wordt het van gist ontdaan en is het bier gereed om vanaf de heldere biertanks te worden afgevuld in flessen, fusten of blikken.

Parbo Radler limoen 0.0%

PARBO RADLER 0.0, is een natuurlijk gebrouwen NON – Alcoholisch product dat 0.0% alcohol bevat. Dit product is een mix van 100% natuurlijk gebrouwen limoen met een verfrissende en fruitige smaak. Het is een toegankelijk product dat genuttigd kan worden op elk moment van de dag en bij elke gelegenheid bijvoorbeeld: tijdens de lunch, tijdens het sporten of rijden en bij elke maaltijd.

Voedingswaarden per 100 ml: energie 42 kcal / 178 kj, vet 0 g waarvan verzadigd vet 0 g, koolhydraten 7,5 g waarvan suikers 6,5 g, eiwitten 0,2 g, zout < 0 g.

Parbo Pilsner

De ”Djogo” 1 liter Parbo Bier fles is al langer dan 60 jaar de best verkochte verpakking op de Surinaamse biermarkt. Deze unieke fles staat symbool voor de typisch Surinaamse manier van bier drinken: samen met familie en vrienden.

Hierna maakten we onze eigen bier in blik namelijk de formaten 33cl, 50cl blik en 25cl retour fles met een alcoholpercentage van 5%.
Voedingswaarden per 100ml: energie 42 kcal / 178 kJ, vet 0 g waarvan verzadigd vet 0 g, koolhydraten 3,5 g waarvan suikers 0 g, eiwitten < 0,5 g, zout < 0 g.

Parbo Chiller

Parbo Chiller is PARBO bier met de toevoeging van markoesa en lemmetje, twee typisch Surinaamse vruchten. Dit product is verkrijgbaar in 25cl doorzichtige glazen fles met een alcoholpercentage van 3.3%.

Voedingswaarden per 100 ml: energie 110 kcal / 465 kj, vet 0 g waarvan verzadigd vet 0 g, koolhydraten 22 g waarvan suikers 11 g, eiwitten < 0,5 g, zout < 0 g.

PARBO Radler

PARBO Radler is een mix van bier en 100% natuurlijke limoensap met een lagere alcoholpercentage (2%). Radler is een toegankelijk bier dat ook gedronken kan worden na het sporten of een andere inspanning. Dit product is verkrijgbaar in de 25cl fles- en 50cl blikverpakking.

Voedingswaarden per 100 ml energie 42 kcal / 178 kJ, vet 0 g waarvan verzadigd vet 0 g, koolhydraten 7,5 g waarvan suikers 6,5 g, eiwitten 0,2 g, zout 0 g.

Indien je een specifieke vraag hebt waarvan je het antwoord niet op de site kunt vinden, kun je contact opnemen met ons.

Ons tijdelijk kantoor adres is Ringweg Zuid, Paramaribo #241

Surinaamse Brouwerij N.V.
Brouwerijweg #1
Paramaribo – Suriname
Telefoon: +597 402255
Fax: +597 404093

FRISTERI NANGA PARBO BIRIParbo viert de hele maand oktober haar 65e verjaardag samen met jou.

Welkom bij PARBO BIER

Om de website te bezoeken, moet u 18 jaar of ouder zijn.